Tuesday, 16 October 2012

wAitiNg~

haii CikPinGu nak story sikit hari ni, rajin mengetuk papan keyboard..keluarga CikPinGu xsabar menanti ahli baru..CikPinGu bakal mendapat anak saudara..insyaAllah dalam disember nnti..alhamdulillah, merasa juga CikPinGu pegang title "auntie" nnti..hehee..khabarnye bakal mendapat "twins"..uhuu..sukanyer family CikPinGu apatah lagi my mom and dad..diorang lagi la happy bakal dapat cucu sulung bukan satu tetapi dua sekaligus..mesti comel-comel nanti,semestinyer "auntie" dia ni kan comeiii...hmmm..CikPinGu suka kalau dapat baby boy..hikhik..ntah la agaknyer sebab dah bosan kot dalam family dah ramai sgt yg gegirlnyerrr..(^_^)

Berkongsi kegembiraan ini, CiPinGu adik beradik sibuk la mencari nama gelaran untuk bakal anak-anak buah memanggil nnti..hehe..masing2 dah berangan -angan..my sis dah chopp gelaran dia "ummi", my youngest sister pulak "mummy"..hmmm..semua panggilan yang glamour2 dah diorg chopp..CikPinGu aje masih memikirkannye..ada ler diorg suggest "mama Snow White"..uhuhu..glam and gorgeous ke tu??..apa-apa ajerrr.
mana satu yang cantekk??
Menanti kelahiran baby twins ni banyak la juga barang2 baby dah di borong dan di sponsor..CikPinGu adik beradik sibuk la duk bahagikan siapa yang nak sponsor barang2 utk baby ni..CikPinGu dah sponsorkan tilam bayi..hmm..kalau ada rezeki, hajatnye nak membeli stroller dan tilam yang comel nie!!!hehe..moga-moga segala urusan dipermudahkan dan selamat semuanyerr..CikPinGu juga berharap suatu hari nnti doa CikPinGu juga dimakbulkan..insyaAllah,Amin.
berminat miliki tilam bayi comel seperti ini??
 lawati di fb : ayueazmi@facebook..ada dijual disana..



Monday, 15 October 2012

Painkiller pleZ..

haiiii uols..how are u today? hope everyone is fine today..CikPinGu not feeling well today..i need a painkiller!!!CikPinGu seperti biasa la waktu-waktu "red flag" ni xberapa nk sihat..simptom2 biasa la harus di lalui penuh ketabahan, menahan kesakitan yang xterungkap dgn kata-kata..aduhaiii..waktu2 ni mula la terganggu mood dan xdpt nak bebas berlari, aktif ke sana ke mari..hanya jari jemari sebagai ganti diri..

CikPinGu di zaman persekolahan dulu-dulu konfirm akan bercuti, badan xlarat nak bangun di tambah dengan muntah2 yang teruk..uhuhu..makan ubat pun masih sakit, tuhan aje yang tahu..menangis, guling2kan badan dah macam tenggiling dh rupernyer..hihi..biasanyer CikPinGu akan tidur aje seharian tanpa membuat apa2 aktiviti..makan pun setakat tak nak bagi perut kosong jer..dulu-dulu terfikir juga camner  la bila dh CikPinGu bekerja nnti...adakah setiap bulan CikPinGu nak cuti atau MC..uhuhu..tapi alhamdulillah setakat ni sakit dh berkurangan sedikit..CikPinGu ada la juga amalkan petua2 untuk menahan sakit ni..ni antara CikPinGu 'copy and paste' yang boleh diamalkan bagi sesiapa yang senasib dgn CikPinGu..antara petrua-petua nie CikPinGu biasa buat antaranye tidur, mkan ubat,perut tu tuamkan dengan tungku panas...hope someday nnti CikPinGu dah xperlu lalui kesakitan ini..okey..cer baca petua2 ni..selamat mencuba!!

Petua 1 : Ambil 9 biji pinang tua, bakar hingga menjadi arang, dan tumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum 9 hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.
Petua 2 : Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi, didahulukan dengan selawat.
Petua 3 : Minum air rebusan rumput jarum  emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa  kedatangan haid atau sebelumnya.
Petua 4 : Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada  hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan . Makan dalam 1 atau 2 minggu sebelum haid .
Petua 5 : Semasa sakit ketika haid, hendaklah sentiasa meminum air  teh pahit tanpa gula.

 CikPinGu juga nak share dengan uols doa untuk sakit ni, boleh diamalkan bersama..
ni pun hasil carian dari google..

Thursday, 4 October 2012

haiii..cikpingu kembali mengetuk papan kekunci..lama dah xd post2 baru kan..idea ntah mana menghilang..banyak perkara perlu diselesaikan dan banyak juga la masalah melanda diri ini..ahhha
teringat pula pada kata-kata ni.."bila kita stress kita suka makan desserts"..apa sebabnyer??cuba anda tgk perkataan desserts diterbalikkan jadi "STRESS" hihihi...dah kelaut dah citer nie..sebenarnye entry kali ni nk kongsi angan-angan, impian menggunung cikpingu..duk sorang2 mula la suka berkhayal.hihi..


imaginasi cikpingu a.k.a angan-angan xsudah iaitu andai ku miliki sebuah rumah nnti...hmmm..cikpingu rasa kalau dapat membeli, memiliki sebuah rumah nnti akan cikpingu hias cantik..konsepnyerr cikpingu suka yg kayu kayan ni macam konsep bali jer kan..xpun modern kontemporari..hiihii..xkisah la apa kebenda namanyer janji ada unsur2 semualajadi kayu...citer pasal kayu ni of course la susun atur perabot yg jadi pilihan hati "Kayu Jati"..uhuhu..tpi mampu ker cikpingu nk membeli nyer..mahalnyerrr...hmm..harap impian ni jadi kenyataan la suatu hari ni..moga dimurahkan rezeki cikpingu dan kesihatan yang baik untuk terus berusaha menggapai impian!!! tadaaa...bye2.. 




Thursday, 2 August 2012

bOsaN

Jari jemari menari laju di papan kekunci komputer ni..xde cerita nak dikongsi atau kisah menarik untuk disensasi..hanya ingin mendengar tik tak tuk tap bunyi papan kekunci ajer...hehehe..Cikpingu hari ni tahap keboringan melampau n feel sleepy (kalau boleh ZzzZzzz ni sedap nie)...uhuu..bangun awal di pagi hari menjemput insan tersayang tiba...
alhamdulillah dpt sekali lagi menjalani ibadah puasa berdua kali ni..hmmm tapi persoalan bermain di minda  sekarang apa nak masak untuk juadah berbuka nnti ye? pening juga kepala Cikpingu..memerah otak menu2 yang sesuai n menepati selera ketika berbuka nnti..hihhihi..hmm..macamni la agaknye ibu kita sehari-hari memikirkan menu untuk anak-anak,apa hidangan untuk dihidang buat keluarga tersayang, susah juga rupernyer..selama ini tahu makan n komen ajer kan? penat, peluh keringat si ibu memasak langsung kita xfikirkan, malah tiada ucapan terima kasih pun jasa si ibu membuatkan perut kita terisi, kenyang..setelah bertukar status ni barulah cikpingu tahu penat lelah si ibu seharian menguruskan rumahtangga...so cikpingu harap hargai kasih sayang dan pengorbanan ibu..di bulan yang mulia ni, apa kata kita pula yang menyediakan juadah untuk ibu..dari bertanya "ibu masak apa hari ni?" baik kita tukarkan kepada "saya masak untuk ibu hari ni"..selamat berpuasa!!!

Tuesday, 17 July 2012

fasting mode~

haiii...cik pingu kembali..dh lama xmengaktifkan jari jemari contengan di sini..CikPinGu dah selamat bertukar title 'puan'..alhamdulillah, bahtera dilayari penuh kebahagiaan dan cikPinGu harap ia berkekalan hendakNya..sangat teruja untuk berpuasa bersama insan tersayang dan bersama family baru, harapan moga ibadah kali ni dapat cikPinGu jalani dengan sempurna, moga2 doa cikPinGu untuk bertiga dimakbulkan olehNya..akhir kata "selamat menyambut ramdhan al-mubarak, moga ibadah puasa mendapat keberkatan oleh-Nya, Amin..Doa pembuka 12 pintu untuk diamalkan..('',)

Friday, 11 May 2012

Belon

3.07pm..tetiba CikPinGu rasa nk berblogging la pula..dah lama xde entry baru kan???..kekangan masa, kepenatan n mostly sebenarnyer xde idea nk menulis..yer la menulis juga namanyer walaupun tekan2 keyboard..hihi..sama macam buat karangan sekolah zaman dulu-dulu( subjek paling nyampah lebih2 lagi bila kena siapkan hari tu juga)..idea xde berputar di otakku tapi nasib baek time exam lulus dgn jayanye..hehehe..

Cuaca hari ni hujan..tetiba nak citer pengalaman CikPinGu naik kapal terbang buat kali pertamanya..sarawakian ckp "naik belon"..uhuhu..my 1st trial naik flight bahasa omputihnyer year 2010 rasanyer..masa tu CikpinGu with my frenz berdua ajer..dengan penuh kejakunan la kami ke sana..bermula la daripada 1st time naik ERL atau train laju nie..yer la negeri CikpinGu mana nak ada train2 laju nie, keretapi pun sekali seumur hidup ni pernah naik..so dup dap juga la nak naik benda nie..lawak bangat ajer..cepat je kaki melangkah takut tersepit di pintu..uhuhu...
CikpinGu duk dalam erl ni sekejap ja 20minit jer..pastu turun naik bas pula sampai ke airport...ahaa ni pun satu masalah juga sbb mana pernah jejak airport nie..dah jejak airport ni mata mula la liar mencari kaunter pertanyaan n suasana nyer..byk nyer pintu2 n orang pula sesak tpi lega sbb byk petugas terpacak untuk membantu org2 mcm CikpinGu..hikhik..setiap pitstop tu mcm2 kami tnya..lepas ni apa..ke mana..hihi..

 mula-mula penerbangan CikpinGu adalah dgn airasia..penerbangan tambang murah..hehehe..suka dgn slogannyer "now everyone can fly" tapi CikpinGu suka menokok tambah "now everyone can fly if have MONEY $$$$$...setuju dgn pendapat ini, sila angkat tangan...service airasia nie kira ok la tapi suka kalau dpt seat tepi tingkap..dpt tgk pemandangan n bebas gangguan bila nk tido dari steward/stewardess yang lalulalang buat sale!! peace~



i believe i can fly...


nie pula Firefly and Malaysia Airlines..penerbangan nie cikpinGu dah rasa..feel dia sama jer dgn airasia..saiz kapal pun lebih kurang..firefly tu cikpinGu terbang ketika melancong ke sarawak..lone ranger masa tu, dah la departure di klia,teramat la besar bg diri ni..pening lalat juga la nk check-in tapi alhamdulillah mendarat juga cikPinGu di Kuching, sarawak..besttt..yang nie best coz dpt seat tepi tingkap..dpt tgk view awan..indahnyer ciptaan tuhan..malaysia airlines atau mas pula, travel bersama2 my sis..selesa juga n dpt gift free iaitu kacang n jus buah free...teringat kenangan buat cikpinGu malu jer..pramugari tu tnya nak air mana miss? cikpinGu jwb la strawberry sbb kaler pink..rupa-rupanyer air guava..huhuhu..oopss malu sdri..jakunnyer diriku..sekian, jari jemari dah penat..hope cikpinGu dapat bw family jejalan naik belon suatu hari nnti.

Wednesday, 2 May 2012

welcome back..layannnn..

Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
# Korus
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
# Korus
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Bridge :
Ku terima satu nota..darimu..
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’
# Korus
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Akhirnya kini, ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia,
Menerima cinta darinya.. Aku suka dia…

Jom layannnn lagi....
Sempurna...
Cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya...
Bahasaku...
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah..
Rela ku tunggu
Jawapanmu...
Masihkah aku ada
Di hatimu...saat ini
Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi...
Sampai nanti...
Ooo...ooo..ooo
Rela ku tunggu
jawapanmu...
Masihkah aku ada
Di hatimu...Saat ini
Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku...
Tak bernyawa lagi...
Saat ini..
Rela ku tunggu
jawapanmu...
Masihkah aku ada
Dihatimu...
saat ini….(3x)


Friday, 13 April 2012

~Journey~

CikPinGu mood now...BoriNg!!! this nite CikPinGu will back to hometown..aaarghhh..such a long journey by bus,about 8 to 10 hours way to arrived at home..so fatigue..then CikPinGu have to face and struggle in the exam..uhuhu..hope everything is fine, terrible or horrible this exam, CikPinGu must go through...hehehe..and the next, trip to Pinang island..ohhh..must face long journey again and again..go go CikPinGu must be strong, keep an energy to be there, support and congrats my beloved sis due to her convocation..('',) hmm..can't wait to see how the events begin, people there, saler and decoration a bouquet of flowers and importantly take a picture..huhhahaha..and the last one..ohh no..once again getting in the bus to come back home again!!!hope CikPinGu stay healhty, enough rest and happy always..byee..

Thursday, 12 April 2012

No Limit!!

elloo everybody..CikPinGu sehari dua ni asyik makan n makan...uhuuuhh..kekenyangan yg melampau dan ini bermakna kantoiii sudah diet CikPinGu (T_T)..lately, CikPinGu makan macam2 makanan yg best sempena jamuan persaraan penyelia CikPinGu antaranye menu utama nasi..tapi xsure la nasi tu nasi minyak atau nasi beriani..taraaa..menyelerakan lauknyer ayam masak merah, daging kicap, acar timun + nenas dan kuah dalca..Menu heavy yg kedua pula mee bandung muar di sponsor oleh salah seorg ofismate CikPinGU..thumbs up!!


Next, bila adanye majlis sebegini pastinyer ada kek..hehehe..ni CikPinGu suka, I like!!! dalam majlis nie bos2 CikPinGu yang pemurah ni telah membeli kek terbaek dari secret recipe..nama kek ni "white chocolate macadamia"..hmmm yummmy..and next, CikPinGu suka tengok adalah donut yg cute and comel walaupun CikPinGu xsuka nak makannyer..Donut dari Big Apple mmg sedap, kreatif penciptanyer..dah rupa mcm sushi donut tu, sayang pula rasa nak makan..hehehe..so snap pic and tgk my frenz menjamu selera ajer!!peace!!


donut ke sushi nie by big apple..??

 Menyelerakan semua makanan yg CikPinGu mention diatas...so kalau rasa2 terliur atau teringin nak makan, silalah berkunjung di tempat berikut berdekatan rumah anda..hehehe...last but not least adalah dessertnyer...kuih sagu di makan bersama air gula melaka n santan..almost frenz ofis CikPinGu majoritynyer xpernah pun makan hidangan ini..so xlepaskan peluang untuk mencuba!! sedap x??? apa2 pun yang pasti CikPinGu dah overdos makan..berat pun dah naik, pipi dah tembam..so CikPinGu bila nak diet and excersice??? persoalan yang tiada jawapan..hikhikhik..

hope to be slim like this...ahakkss..


Sunday, 8 April 2012

~eMotion~




This above quote capture CikPinGu's eye to read and post it  here..very touching,indeep meaning.. 
Hope everyday we faces with happiness and without loneliness..have someone to love, holding hands, walking together,lend an ears to share a matters, lend shoulder to crying on and always there when we needed and sharing this life till the last breath...


Part of lyrics "thousand miles"song by vanessa carlton.
CikPinGu love this song..have a pleasure to hear and feel this song..

And I miss you
And now I wonder....
If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass me by
Cause you know Id walk

A thousand miles
If I could
Just see you
Tonight





Thursday, 5 April 2012

~friday freez~

hiii..hiiiii gOod morning everybody..today is friday, wonderful day with my beloved sister..here they are on vocation cum attending to class..hehehe..early in the morning CikPinGu wake up and pick up her at the putrajaya sentral..hmm..feel sleepy, a little bit dizzy..tik..tok..tik..tok..hmm...what is our plan for today???
Oh my God..CikPingu must be a tourist guide for 3days..where is the best place to bring my sister and his beloved husband.??? think..think..today, first place to go is alamanda putrajaya..hehe..easy to go, no traffic and it's cool..yeahh..in the air-cond...hehe i like..!! Then, next step we eill go at Cruise tasik putrajaya and last but not least maybe walking around at 'Pasar Tani'..then,tomorrow we will come out later...hehehe..ideas please!!!Hope they feel comfortable being at my home and enjoy this vocation('',)

life goes on

EllOo..elloo..dah lama xde contengan CikPinGu..ketandusan idea dan xde mood nk berblog..hehe..kesibukan, keletihan, stress mcm2 perasaan, emosi melanda diri..hari ni ada frenz CikPinGu baru nak belajar berblog untuk assignment..kira beginner la macam CikPinGu, baru bertatih di dunia blogger nie..to my frenz "welcome to the club"..hope u will success and enjoying of blogging. 

a part of life

bila bercerita tentang frenz nie,CikPinGu tetiba rindu pada teman2 sekuliah CikPinGu..dah lama xpergi berjimba, berjoli, shopim sakan together gether..kalau ada reuniOn kan best..CikPinGu rindu sgt2 kenangan silam especially zaman study Diploma.. Especially my roommate "azzah, imah.aini"..rasa baru semlm je sambut salam perkenalan diorg,thanks for being my frenz, support me, hold me, care for me and cheering me in the journey of life..without uols i'm not what i'am now!!  and now masing2 always busy..ada responsibilities and their own life but i'm so glad because we still contact each other. if i can turn back time,i missed the moment during campus life..ohh my DBS,all my frenz being nice to me,cheerful my life and i'm really missed when we are having time together such as picnic, vocation to an island...hope this relationship never end and i wish all my frenz success in their field, happy life with their loving family ('',)  

Sunday, 1 April 2012

CoNtenGan SahajA..part II

Enjoy This Song aGain and aGain...

my dreams tEddy bEar

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu
Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu
Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku
Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku
Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu
Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu



Sunday, 18 March 2012

hot ballon 2012

~awesome~

the cake already gone...

haiii everyone..CikPinGu come back again..from 15-18 Mac 2012 ada festival belon panas di Putrajaya..so CikPinGu pepagi hari khamis, jumaat tersadai la di tingkap ofis tgk belon panas tu naik ke udara coz placing dia betol2 dpn ofis CikPinGu..hehehe...hari sabtu baru ada masa terluang so CikPinGu n geng gegirl "imah, nor, kie pergi la majlis perasmian n nak tgk bunga api..ramai giler org kira sambutan hangat la..tpi yg lagi hangat kitorg gegirl ni amalkan konsep "park n walk" la..jauh berjalan pun sanggup dr mennti park yg kosong alamatnyer sampai hbs majlis la xnmpak2 belon panas..

best la jugak event tu walaupun my frens gegirl semua xboleh tgk belon tu naik ke udara mlm tu..diorg just hidupkan gasnyer aje n ada pertunjukan bunga api lama juga la dlm 2minit gitu..CikPinGu sempat la rakam bunga api..gegirl semua pose ala2 model gitu xlepas peluang snap byk2 pic..mlm tu frens CikPinGu hampa la coz xdpt tgk belon tu naik tapi esoknye diorg semua berkesempatan tgk close up coz belon panas tu terbang di udara..tercapai hajat..ok bye!!

Thursday, 8 March 2012

motivatiOn..

haiii everyone..moga kita semua di rahmati dan dilindungi Allah s.w.t..contengan CikPinGu today nak share la mutiara kata n motivasi dgn uols..hidup ini penuh dugaan dan cabaran kadang kala kita menangis, gembira, ketawa, sepi n pelbagai rasa lagi..so enjoys this n take this words as a spirit to face this challenging world.peace no war!!






Monday, 5 March 2012

sEe Food AgaiN~

Assalamualaikum and good morning..contengan CikPinGu hari ni nk citer sikit tentang jjcm bersama bff..last week CikPinGu buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke restoran D'limau nipis di bangi..perut berkeroncong, berdondang sayang tpi masing2 malas nak memasak..so kami pun keluar la rombongan cik kiah mencari kedai makan..pada mulanya nk gi cyberjaya rasa 'nasi ayam penyet' tapi last minit ada pula usul gi Bangi ajer la coz dekat..perut pun dah xsabar nk terima makanan..haha..dalam 20minit perjalanan kami pun sampai la di restoran tu..fuhh..nasib baik org xramai...so cepat2 la kami pilih port baek utk santap!!!
 ni la kedainyer..all in green~

restoran ni CikPinGu suke ler..boleh bg 3bintang..hehehe..konsepnyer layan diri atau dlm omputihnyer "self-service"..ada pelbagai menu yg menyelerakan antaranya masakan kampung, ulam ulaman n yang special nyer menu ikan bakar n sotong bakar..pencicahnyer pun byk choice samada air asam, sambal kicap n so on..that day CikPinGu n bff makan ikan pari n sotong bakar..hmmm..sedap hingga menjilat jari..harga pun kira berpatutan la..restoran nie ada air special..air d'limau nipis..bestttt...semua gelas dia akan ada cop logo kedai nie..kelas gitu ada trademark tersendiri...

please take and enjoy the meals!!

macam ni la jualan ikan n sotong bakar kat restoran d'limau nipis nie..just pilih n ambil n makan..so kita xperlu la nk tunggu lama2..perut dah lapar, sampai je kedai boleh terus makan..easy n i like..yg best nyer mcm2 ada pelbagai size n jenis ikan yg digemari ramai..so pd kwn2 CikPinGu yg nak mencuba n suka makan ikan bakar boleh la gi kedai nie utk mencuba!!..next time jjcm di tempat yg lagi besttt!! bye(",)

Sunday, 4 March 2012

MondAy Blues~~

Saturday 3rd March 2012
haii everyone..CikPinGu mulakn contengan nie..past few months nie CikPinGu rasa setiap weekend ada jer agenda n aktiviti..plan asalnyer nk berehat di rumah tapi asal tiba jer hari sabtu ada la mesej2 dari BFF CikPinGu..sO pepagi lepas je soLat, CikPinGu akan transfOrmkan diri ni jadi "Bibik"..hehehe..mula la aktiviti dobi mendobi baju yg CikPinGu kumpul seminggu..akibatnya bila dah kering malas la pula CikPinGu nak melipat, so bertimbun la baju2 tu dlm bakul..hehehe..seterusnyer sapu lantai n then bersiap2 untuk berjimba..yahoo..last week CikPinGu bersuka ria dgn BFF, mandi air sungai..huhu..jadi mermaid jap berendam coz xpandai berenang..kami ke ''LUBOK MANGGIS"..uols pernah ke sana ke???..
bridge yg bergoyang..

CikPinGu join n temankan BFF ke sana coz kami dua jer yg single mingle..rambongan 3family with 4 kids..very interesting..best la juga join family yg sporting n with the kids yg huhuaha..byk ckp especially 'DANISH'..hihi..i remember his name only..hehe..thank you very much Kak Ummi yg masak special n a lots of food utk kami isi perut..kerang bakar, ayam bakar, sosej n daging burger..hmm..yummy..hari tu kantoi lagi diet CikPinGu..(",) Seronok CikPinGu berendam dlm air sungai yg sejukk sangat..sampai kecut n menggigil kesejukan..sambil mandi manda kena jadi babysister la utk 4 kids tu coz mak2 diorg sibuk menyediakan makanan utk kitorg..aksi si Danish yg buat hari ceria coz byk mulut, bdn debab n yik makan jer sampai muntah..non stop mkn jer keje nyer..hehehe..then dia takut naik bridge yg bergoyang..CikPinGu berimaginasi kalau dtg dgn family sure best lagi2 bersama insan tersayang..


Ini laa my insan tersayang..uhuhu..hensem kan??

 sweet memory ni mestilah kena capture kan..nasib baik la husband kak ina ada bw camera..siap waterproof lagi, so kami ambil la gmbr dlm air ala2 cameraman yg expert..ahaha..sempat la snap moment berendam n makan2 bersama..peace and smile!!!
 let's say cheese !! peace !!

me & Bff 



Monday, 27 February 2012

..NothingS SpeciAL..

hMmm..i'm bored tOday..headache asUsuall..Nowadays we heard more about an artists wedding..wedding of the year 2012, COngratulatiOns for both lovely couple Lisa Surihani & Yusry..i love both of them,so sweet n mostly Lisa look gorgeous in her wedding dress design by cOsry..wOw superb jobs..also interested in Ana RAfali & Naim's wedding..sO simPle but Nice..i like their decOration..Her dress suit her well..Grey the theme..cOol yeahh..coMing Soon my BFF's wedding..congratulatiOns for Sue and Shark..bride to be on Mac..i'm sorry, i'm not attending your wedding..uhuhu..so fAr away but wiSh u all a happy Married liFe!!

Tuesday, 21 February 2012

mUzik..SOnG~~

Haii everYone..GoodMorning, AfterNoon, Nite..hehe..cikPinGu HaraP senYuman MEkar mEngHiasi BiBir BFF cik PinGu hari nie..hAri nie KhusYuk n sayanG nk tutUp radiO, so lewat la turun ke Ofis...CikPinGu nak buat breakfast pun xsempat..hehe..ciKPinGu suka laYan Hotfm..Lebih hangat dari biasa..i'm a big fan of HotFm..Pepagi hingGa ke Malam mesti denGar Hotfm..Dah macam Terapi Minda n relaxing n boLeh Hilangkan KeborinGAn cikPinGu.
CikPinGu MostLy like all the penYampai FAFAU,AG, FBI, LEYA, KIERAN, CHAD, DIN,SUE, IKHWAN, UCOP n oF cOurse coz mostly penyampainyer well educated, creative, talkative n BesT..lOts of Ideas, senSe of Humour n Yang penting cIkPinGu suka xde yg meRapu2 bila bercAKap..ikLAn pun xde laa banyak sgt mcm sesetengah radiO..hikhik..


HotFm Am Krew cikPinGu wajib dengar..pepagi lepas je sOlat subUh, buka radiO dulu then berSiap..samBil mAke-up, touch up aPA yg patut sambiL nYanyi walauPUn suara SumbAng..hehe..So bila ada lagU2 best tu mula la SayaNg cikPinGu nk tutup RAdio dan menInggalKAn umah..uhuhu..SamPAi kat Ofis cikPinGu suRE pasang earPhone n layan HOtfm..Time mALam 2 pula lAyan denGAr lagu, mAcam di Dodoikan la dgr alunan muzik n lagU beSt..TEraPI uNtuk mAta ni pejAm n Sweet Dream..Di HAri minggu pula pepagi Sabtu semestinye HotfM 30 carTa lagu..kirA nyer menEmani cikPinGu MenGemas ruMAh n Bilik yg SweEt...se Mangat waJA kiranye aDa pula lagU kegemaran berkumaNdang n mOstly HotFm make it my life cheerfull aND HAppy eventhough aloNE far far awAY from famiLy n homEtown..oohh..i miSs they all verY much!!!

LoVE this SoNg too..('',)
bila terasa deras jantungku
terisi dgn nada-nada yg resah
meyakinkanku adanya cinta
tapi tak pernah terang
sedangkan diriku semakin menjauh
dan mula melupakanmu
tersedar aku dalam pelukan
kekasih tak pernah ku impikan
cerita kita menghilang jauh
hanya menjadi sirna huuu…
masihkah dirimu mendiamkan cinta
percaya kepadaku
cinta
usah kau ragu
ia kan selalu menemanimu
biar kan ia bertamu
cinta…
ku tiada ganti hilang ….tanpa kau sedari
cinta…
ku hanya untuk kamu
maafkan aku tak seperti yg kamu inginkan
melepaskan mu saat kau memerlukan
hapuskan hiba dihadapanku
ku masih menanti kehadiranmu
dapatkah melawan getarannya
cinta…..

Monday, 20 February 2012

DreAms..

Love this!!
Today is tuesday..cloudy weather..dizzy headache..being as in cold storage..uhuhu..beku di ofis ni..cOntengan hari nie nothing special..angan2 n planning to open a business like selling homemade chocolate, cookies, roti jala, cheese cake may be one fine day a restaurant..uhuhu..this friday i'll be attend a course soap craft.."bunga sabun"..hope it will give me a lots of input, knowledge..be cerative n motivative..power your skill, improve your capability, taking risk..go go ciKpiNgu...hehee.

Sunday, 19 February 2012

TerUkir di BiNTang**

haiii..CikPinGu xde nk post aper2..just for this moment cikPinGu suka layan lagu nie by Yuna..hehe..hope everyday full with happiness and joy..('',)
Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Wednesday, 8 February 2012

~~SeE FoOd~~

haii everyOne..dah LAma xde coRet - COret di sIni..busy bercuti di kampung halaman indah permai..
perut ni berkeronCong so terbayang la makanan yg best2, buat air liur meleleh..rasa lama dah cik PinGu xpekena tomyam, ikan masak merah, kailan ikan masin..uhhh sedappnyer..lama juga cikPinGu xkeluar lepak dgn BFF "NoR T'GAnu" sejak akhir2 nie..harap ada la masa terluang nnti utk kami keluar nge"date" mkn2 hanging around the corner..

Wednesday, 25 January 2012

CoNtenGan SahajA..

helLoo..hEllO..hai CikPinGu kembali mencoret di hujung jari..happy dapat holiday sakan sempena chinese new year, cik PinGu bersama BFF gi main air laut kat Port Dickson..kami sempat la naik banana boat..thrill la juga, sbb masa tu Ombak boleh tahan la..ala..ala..ombak rindu atas bOat tu..hehe..cikPinGu Ber4 jer yg naik..lagi 2org kwn cikPinGu ala ala tourist naik speed bOat sebagai jurugmbr kitoRg..bEst sAngat..MEnu picnic kitORg hari tu nasi putih + ayam masak merah yg marvellous + keropok + air berkabornat + sandwich..huhu..kenyang giLer mkn ramai2..On tHe way balik tu kami pun SemPat la jejakkan Kaki ke mUzium TenteRA darAt..byk la replika kapal, jet-jet pejuang, meriam n tugu dgn nama perajurit/ perwira tanah air di catat di sana..kat sana juga merasa pengalaman masuk terowong bawah tanah..seram sejuk juga dlm tu ada patung2 tentera, sejarah, n gambaran tentera n komunis duk dlm tu zaman dulu-dulu..hmm mcm lawatan sambil belajar pun ada jugak..yg besT part nyer sesi berGambar..kwn2 cikPinGu ni fotogediks semuanyer..ciKPinGU pun bergambar sakan juga walaupun panas terik hari tu..hope next vocatiOn cikPingu bleh gi pulau2 yg menarik la dgn BFf..hehehe..bye..