Wednesday, 25 January 2012

CoNtenGan SahajA..

helLoo..hEllO..hai CikPinGu kembali mencoret di hujung jari..happy dapat holiday sakan sempena chinese new year, cik PinGu bersama BFF gi main air laut kat Port Dickson..kami sempat la naik banana boat..thrill la juga, sbb masa tu Ombak boleh tahan la..ala..ala..ombak rindu atas bOat tu..hehe..cikPinGu Ber4 jer yg naik..lagi 2org kwn cikPinGu ala ala tourist naik speed bOat sebagai jurugmbr kitoRg..bEst sAngat..MEnu picnic kitORg hari tu nasi putih + ayam masak merah yg marvellous + keropok + air berkabornat + sandwich..huhu..kenyang giLer mkn ramai2..On tHe way balik tu kami pun SemPat la jejakkan Kaki ke mUzium TenteRA darAt..byk la replika kapal, jet-jet pejuang, meriam n tugu dgn nama perajurit/ perwira tanah air di catat di sana..kat sana juga merasa pengalaman masuk terowong bawah tanah..seram sejuk juga dlm tu ada patung2 tentera, sejarah, n gambaran tentera n komunis duk dlm tu zaman dulu-dulu..hmm mcm lawatan sambil belajar pun ada jugak..yg besT part nyer sesi berGambar..kwn2 cikPinGu ni fotogediks semuanyer..ciKPinGU pun bergambar sakan juga walaupun panas terik hari tu..hope next vocatiOn cikPingu bleh gi pulau2 yg menarik la dgn BFf..hehehe..bye..

Thursday, 19 January 2012

~~My FaVourIte ThiNGs to Do~~

"my BeloVed ONe"
Haii..tOday cik PinGu would like to shAre abOut things like to Do..hehe..kebOsanAn tahap gabAn hari ni, so munCullah idea2 buat cOntengan di ruaNg ini ('',) cIkPinGu nak share la a little bit AbOut habit cik PinGu yang suka sanGAt baca MAjalah UjAng..dari zaMAn sekolah saMpai la tahAp sekArang, yanG nak bertuKar staTus nie..ciK PinGu kira peminAt teGAr la buku Ujang tu mesti ada..kalu pergi bOokstore mcm addicted sure beli, kira balaS deNdam la dulu zamAn keCik-keCik xde duit nk beli jeling2 tgk pinJAm kaWan jer..KalAu di rak buKu, majalah uJANg ni la paling banYak dlm KolEksi..hehe..ciK PinGu suKA tengOk Art yg KartUnis UJAng ni lukis,  theN cIk Pingu suka juGA la cOpy pastE apa yg diOrg lukis tpi haSilnya xde cUn la mcm diorg..MAjalah keSUkaan cikPinGu nie dah lama wujuD, i like MostLy their arT, coloUr anD the Story tOo...ciTer yang cik PinGu suka baCa mAcam WorkshOp, MAt DespatCh,HAntu LampOr, PAk cIk Kordi dan leMbu beliaU..UAjnG ni peneman di KAla cikPinGu keSunYian, bErduKaCita, Gundah GulaNa dan UjaNg nie juGA penGUbat di kaLA kErinduAn...hahaa..

BLuEs UntUk AkU
u oLS pernah baca x citer nie.."Blues Untuk Aku"..dah lama xkuar ciTer nie..dulU cikPinGu peminat no.1 citEr ni, zamAn keCik - KEciK berebut ruAngan Almari dgn my sIS sbb nak tamPal pOster nie..hihii..citer nie memAng Best tentang LOvE, FrienDshiP anD MoStly i like the arT, caNtik betul lukisaNnyer, herO n herOin cuTe ajer..KArtuNis ni ingat Lagi naManyer ''AIE" tapi sAYangnyer cikPinGu xde kolEksi buku CitEr nie..sobb..sobb..sobb..

cikPingu juga sukA mEmbAca nOvel tapI KoleKSi cikPinGu setakat nie sikIt sahAJa xsAmpai 20 buah novEl pun..my LoveLy mOM pun suka bAca noVEl, so cikPinGu bLeh ShaRe hobi nie..SemUa jenIs ciTer cikPinGu baca asalkan ciTer tu meNarik..tAPi yg bAd nyer bilA cikPinGu dah Mula stARt menBAca, kalaU ada kekaWan yg aJAk nk buat xtvt lain mmg cikPinGu xjOin la...hehehe..bak katA my LovelY dAD " dah mula buat PHD kataNyer xbISa di gangGu"..heheee..cikPinGu juga suka lAyan ceRpen, kAdang2 Cerpen lagI bagus dr nOvel lebih banYAk pengaJAran dan PenGIsian citEr  tu..so kalaU u oLS ad KolekSi noVEl yg besT n inTeresting boleh la Share2 deNGan cikPinGu yer...

Wednesday, 18 January 2012

HaPPy VocatiOn~la~la..

haiii..GooD MorNing everyOnE...hope todaY is a better than yesterday..Cik PinGu hAppy n xsabar2 nk gi bercuti dengan kekawan..Chinese new year dpt 4 hari cuti, so cik PinGu plan la dgn kwn2 gi enjoy, suka suki holiday tpi low budget punyer..Date, place semua dh decide..just menu mkn jer belum..uhuuu..xsabar nk gi menikmati pemandangan indah ciptaan Ilahi..hihi..to all my frens, enjoy the moment n happy vocation..

Tuesday, 17 January 2012

SonGkET..AdorAbLe..

i'm back again..so many things to do but i'm not done anything yet..uhuhu..cik PinGu berangan-angan nk wear this songket on big day nnti..tpi xtau la dilema..so many suggestion n choices but most importantly budget cik PinGu ciput jer..ada ke org nk spoNsor??? hmm..theme colour pun xterfikir lagi, semua cik PinGu rasa cantik2 n en tunang pun kalu tnya semua Ok..fuhhh..pening kepala nk decide sesorg nie..tapi cik PinGu like my bestfriend " mis Ucu" she is kipas-susah -mati (die-hard-fan) of MAGENTA colour..hikhik..
cik Pingu pula minat giler dengan TURQOISE GREEN..uhuhu..lupa dunia kalau jumpa kain kaler tu..nak nak bila kitorg serbu JAKEL...wOw..WoW..kalau boleh all in the store nk rembat..my best hAppy HouR when go thEre especially with Mis Ucu!! thaNks my Dear..

Wednesday, 11 January 2012

mY sCoot REady tO RiDe

VroOOOMmm..vrOOomm..best xbunyi motor?? dah lama x menunggang my scOot gi keje..so pagi2 nie nk la merempit..time nk start xhidup pula my scOot, nasib baik ada hamba Allah yg baik hati.."dik..dik mari abg tolong hidupkan"..dgn sekali terjahan jer dah hidup my ScoOt..uhuhu..dlm hati syukurnye ada juga insan sudi menolong insan yg lemah nie..hehe..aFter this, my scOot kena masuk salon, lama dah make over tpi tunggu next salary la sbb ekonomi cik PinGu sekarang merosOt..coretan pagi VrOOooommm..

                                                                vrOOommm...

Tuesday, 10 January 2012

bLog Ku menJelmA..

HAiii..10.01.2012..aku sudah ada blog setelah berkurun lamanye kewujudan tapi baru hari nie dpt POst..
happy sgt sbb sebenarnyer aku lupa PasswOrd..hehehe..
Luckily, ada nyer blOg ni bleh la sharing2 info n luahan perasaan dikala keBOSANan tahap GAban nnti..
sO,hrp sifuku a.k.a  miSs UCU  dpt bg tutoRial la nnti..i'm happy today n hope uols pun happy jugak!!!