Sunday, 18 March 2012

hot ballon 2012

~awesome~

the cake already gone...

haiii everyone..CikPinGu come back again..from 15-18 Mac 2012 ada festival belon panas di Putrajaya..so CikPinGu pepagi hari khamis, jumaat tersadai la di tingkap ofis tgk belon panas tu naik ke udara coz placing dia betol2 dpn ofis CikPinGu..hehehe...hari sabtu baru ada masa terluang so CikPinGu n geng gegirl "imah, nor, kie pergi la majlis perasmian n nak tgk bunga api..ramai giler org kira sambutan hangat la..tpi yg lagi hangat kitorg gegirl ni amalkan konsep "park n walk" la..jauh berjalan pun sanggup dr mennti park yg kosong alamatnyer sampai hbs majlis la xnmpak2 belon panas..

best la jugak event tu walaupun my frens gegirl semua xboleh tgk belon tu naik ke udara mlm tu..diorg just hidupkan gasnyer aje n ada pertunjukan bunga api lama juga la dlm 2minit gitu..CikPinGu sempat la rakam bunga api..gegirl semua pose ala2 model gitu xlepas peluang snap byk2 pic..mlm tu frens CikPinGu hampa la coz xdpt tgk belon tu naik tapi esoknye diorg semua berkesempatan tgk close up coz belon panas tu terbang di udara..tercapai hajat..ok bye!!

Thursday, 8 March 2012

motivatiOn..

haiii everyone..moga kita semua di rahmati dan dilindungi Allah s.w.t..contengan CikPinGu today nak share la mutiara kata n motivasi dgn uols..hidup ini penuh dugaan dan cabaran kadang kala kita menangis, gembira, ketawa, sepi n pelbagai rasa lagi..so enjoys this n take this words as a spirit to face this challenging world.peace no war!!






Monday, 5 March 2012

sEe Food AgaiN~

Assalamualaikum and good morning..contengan CikPinGu hari ni nk citer sikit tentang jjcm bersama bff..last week CikPinGu buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke restoran D'limau nipis di bangi..perut berkeroncong, berdondang sayang tpi masing2 malas nak memasak..so kami pun keluar la rombongan cik kiah mencari kedai makan..pada mulanya nk gi cyberjaya rasa 'nasi ayam penyet' tapi last minit ada pula usul gi Bangi ajer la coz dekat..perut pun dah xsabar nk terima makanan..haha..dalam 20minit perjalanan kami pun sampai la di restoran tu..fuhh..nasib baik org xramai...so cepat2 la kami pilih port baek utk santap!!!
 ni la kedainyer..all in green~

restoran ni CikPinGu suke ler..boleh bg 3bintang..hehehe..konsepnyer layan diri atau dlm omputihnyer "self-service"..ada pelbagai menu yg menyelerakan antaranya masakan kampung, ulam ulaman n yang special nyer menu ikan bakar n sotong bakar..pencicahnyer pun byk choice samada air asam, sambal kicap n so on..that day CikPinGu n bff makan ikan pari n sotong bakar..hmmm..sedap hingga menjilat jari..harga pun kira berpatutan la..restoran nie ada air special..air d'limau nipis..bestttt...semua gelas dia akan ada cop logo kedai nie..kelas gitu ada trademark tersendiri...

please take and enjoy the meals!!

macam ni la jualan ikan n sotong bakar kat restoran d'limau nipis nie..just pilih n ambil n makan..so kita xperlu la nk tunggu lama2..perut dah lapar, sampai je kedai boleh terus makan..easy n i like..yg best nyer mcm2 ada pelbagai size n jenis ikan yg digemari ramai..so pd kwn2 CikPinGu yg nak mencuba n suka makan ikan bakar boleh la gi kedai nie utk mencuba!!..next time jjcm di tempat yg lagi besttt!! bye(",)

Sunday, 4 March 2012

MondAy Blues~~

Saturday 3rd March 2012
haii everyone..CikPinGu mulakn contengan nie..past few months nie CikPinGu rasa setiap weekend ada jer agenda n aktiviti..plan asalnyer nk berehat di rumah tapi asal tiba jer hari sabtu ada la mesej2 dari BFF CikPinGu..sO pepagi lepas je soLat, CikPinGu akan transfOrmkan diri ni jadi "Bibik"..hehehe..mula la aktiviti dobi mendobi baju yg CikPinGu kumpul seminggu..akibatnya bila dah kering malas la pula CikPinGu nak melipat, so bertimbun la baju2 tu dlm bakul..hehehe..seterusnyer sapu lantai n then bersiap2 untuk berjimba..yahoo..last week CikPinGu bersuka ria dgn BFF, mandi air sungai..huhu..jadi mermaid jap berendam coz xpandai berenang..kami ke ''LUBOK MANGGIS"..uols pernah ke sana ke???..
bridge yg bergoyang..

CikPinGu join n temankan BFF ke sana coz kami dua jer yg single mingle..rambongan 3family with 4 kids..very interesting..best la juga join family yg sporting n with the kids yg huhuaha..byk ckp especially 'DANISH'..hihi..i remember his name only..hehe..thank you very much Kak Ummi yg masak special n a lots of food utk kami isi perut..kerang bakar, ayam bakar, sosej n daging burger..hmm..yummy..hari tu kantoi lagi diet CikPinGu..(",) Seronok CikPinGu berendam dlm air sungai yg sejukk sangat..sampai kecut n menggigil kesejukan..sambil mandi manda kena jadi babysister la utk 4 kids tu coz mak2 diorg sibuk menyediakan makanan utk kitorg..aksi si Danish yg buat hari ceria coz byk mulut, bdn debab n yik makan jer sampai muntah..non stop mkn jer keje nyer..hehehe..then dia takut naik bridge yg bergoyang..CikPinGu berimaginasi kalau dtg dgn family sure best lagi2 bersama insan tersayang..


Ini laa my insan tersayang..uhuhu..hensem kan??

 sweet memory ni mestilah kena capture kan..nasib baik la husband kak ina ada bw camera..siap waterproof lagi, so kami ambil la gmbr dlm air ala2 cameraman yg expert..ahaha..sempat la snap moment berendam n makan2 bersama..peace and smile!!!
 let's say cheese !! peace !!

me & Bff