Friday, 11 May 2012

Belon

3.07pm..tetiba CikPinGu rasa nk berblogging la pula..dah lama xde entry baru kan???..kekangan masa, kepenatan n mostly sebenarnyer xde idea nk menulis..yer la menulis juga namanyer walaupun tekan2 keyboard..hihi..sama macam buat karangan sekolah zaman dulu-dulu( subjek paling nyampah lebih2 lagi bila kena siapkan hari tu juga)..idea xde berputar di otakku tapi nasib baek time exam lulus dgn jayanye..hehehe..

Cuaca hari ni hujan..tetiba nak citer pengalaman CikPinGu naik kapal terbang buat kali pertamanya..sarawakian ckp "naik belon"..uhuhu..my 1st trial naik flight bahasa omputihnyer year 2010 rasanyer..masa tu CikpinGu with my frenz berdua ajer..dengan penuh kejakunan la kami ke sana..bermula la daripada 1st time naik ERL atau train laju nie..yer la negeri CikpinGu mana nak ada train2 laju nie, keretapi pun sekali seumur hidup ni pernah naik..so dup dap juga la nak naik benda nie..lawak bangat ajer..cepat je kaki melangkah takut tersepit di pintu..uhuhu...
CikpinGu duk dalam erl ni sekejap ja 20minit jer..pastu turun naik bas pula sampai ke airport...ahaa ni pun satu masalah juga sbb mana pernah jejak airport nie..dah jejak airport ni mata mula la liar mencari kaunter pertanyaan n suasana nyer..byk nyer pintu2 n orang pula sesak tpi lega sbb byk petugas terpacak untuk membantu org2 mcm CikpinGu..hikhik..setiap pitstop tu mcm2 kami tnya..lepas ni apa..ke mana..hihi..

 mula-mula penerbangan CikpinGu adalah dgn airasia..penerbangan tambang murah..hehehe..suka dgn slogannyer "now everyone can fly" tapi CikpinGu suka menokok tambah "now everyone can fly if have MONEY $$$$$...setuju dgn pendapat ini, sila angkat tangan...service airasia nie kira ok la tapi suka kalau dpt seat tepi tingkap..dpt tgk pemandangan n bebas gangguan bila nk tido dari steward/stewardess yang lalulalang buat sale!! peace~



i believe i can fly...


nie pula Firefly and Malaysia Airlines..penerbangan nie cikpinGu dah rasa..feel dia sama jer dgn airasia..saiz kapal pun lebih kurang..firefly tu cikpinGu terbang ketika melancong ke sarawak..lone ranger masa tu, dah la departure di klia,teramat la besar bg diri ni..pening lalat juga la nk check-in tapi alhamdulillah mendarat juga cikPinGu di Kuching, sarawak..besttt..yang nie best coz dpt seat tepi tingkap..dpt tgk view awan..indahnyer ciptaan tuhan..malaysia airlines atau mas pula, travel bersama2 my sis..selesa juga n dpt gift free iaitu kacang n jus buah free...teringat kenangan buat cikpinGu malu jer..pramugari tu tnya nak air mana miss? cikpinGu jwb la strawberry sbb kaler pink..rupa-rupanyer air guava..huhuhu..oopss malu sdri..jakunnyer diriku..sekian, jari jemari dah penat..hope cikpinGu dapat bw family jejalan naik belon suatu hari nnti.

No comments:

Post a Comment